Nederlandse Digitale Adviesraad

Rick Centeno werkt graag in dynamische omgevingen zoals die vaak in start-ups te vinden is, maar is ook goed thuis in het opzetten en uitvoeren van veranderprocessen in middelgrote tot grote ondernemingen. Zijn talent ligt met name daarin een brug te slaan tussen techniek en marketing, de beste en pragmatische oplossing te vinden om de omzet groei te bevorderen, en de mensen te enthusiasmeren om samen in de gekozen richting het bedrijf verder te brengen. Hij kenmerkt zich door zijn passie voor ondernemerschap, innovatie en strategie ontwikkeling, als ook zijn enthusiasme om (digitale) pragmatische oplossingen te vinden die de groei van het bedrijf versnellen.

Rick is is CEO/MD en acteert vaak als consultant en trainer in de industrie. Als digitale adviesraad/commissaris richt hij zich met name op Product- en Solution development op het grensvlak tussen technologie en marketing.

Hij heeft ervaringen in verschillende industrieen (FinTech, Telecom, Media, Energie) en in ondernemingen van verschillende grootte (startups, SME's en corporates).

Als non-executive board member heeft hij diverse hightech bedrijven ondersteund die onder grote financiële druk stonden.

In zijn eigen management adviesbureau, CxO Interim Management Group, combineert hij technische expertise op het gebied van digitalisering met managementvraagstukken, organisatieontwerp en verandermanagement.

De afgelopen jaren heeft hij succes gehad als CEO/MD of CTO bij verschillende bedrijven zoals Zalando Payments, Ingenico, Nokia-Siemens, Vodafone, maar ook bij startups als Dynacommerce en Vizzavi. Zijn carrière begon bij Shell International, waar hij ook IT-innovaties uitvoerde in de Afrikaanse jungle.

Rick is een inspirerende leider. Hij combineert dit met het vermogen om robuuste relaties op te bouwen en effectief om te gaan met ogenschijnlijk tegenstrijdige vereisten die leiden tot het bereiken van uitdagende bedrijfsdoelen.

Rick is getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij leeft momenteel in Amsterdam. Hij studeerde en promoveerde in natuurkunde en wiskunde (halfgeleiders / lasers) aan de Universiteit van Leiden, Nederland.

www.linkedin.com/in/rickcenteno

www.xing.com/profile/Rick_Centeno

Door uw boodschap te versturen bevestigt u, dat u instemt dat wij uw gegevens alleen gebruiken ten behoeve van kontakt opname met u.